På den här sidan:

Älskar du krispigt vita sängkläder? Då vet du säkert att de ofta blir solkiga med tiden. Lakanen utsätts ju ständigt för hudfetter, svett och sminkrester som kan orsaka missfärgningar. Men med Vanish behöver det inte vara svårt att hålla sängkläderna vita. Vår produkt har tagits fram just för att hålla dina vita sängkläder bländande vita, så att sängen blir ännu mer inbjudande.

För vitare vittvätt behöver du bara förbehandla eller blötlägga med Vanish Oxi Action Crystal White pulver eller gel, eller tillsätta det i den vanliga tvätten. Dina lakan blir bländande rena på nolltid.

Läs vidare om du vill veta mer om hur du gör vita lakan ännu vitare.

Så får du vitare bomullslakan

För att hålla dina vita lakan rena, sköna och fräscha måste de tvättas regelbundet, vilket kan göra att de grånar. Ta hjälp av Vanish Oxi Action Crystal White pulver: på en enda tvätt kan du göra dina lakan vitare, utan blekmedel.

Så får du vitare bomullslakan

Rekommenderas

White Multi Power Fläckborttagare Pulver

White Multi Power Fläckborttagare Pulver

Anvisningar

 1. Tillsätt 1/2 skopa Vanish-pulver i 4 liter varmt eller kallt vatten (max 40°).
 2. Låt lakanen ligga i blöt i upp till (max) 6 timmar.
 3. Tvätta som vanligt med ditt vanliga tvättmedel och lägg till 30g Vanish-pulver i tvättmaskinen.
 4. Om du vill få bort ett missfärgat område eller en fläck på lakanet kan du förbehandla med Vanish. Blanda ut 1/5 skopa Vanish med 4/5 skopa vatten till en smet som du försiktigt gnuggar in på området eller fläcken. Låt verka i max 5 minuter och tvätta sedan som vanligt med 30g Vanish i tvättmaskinen.

Så får du vitare linnelakan

Linnelakan ser inte bara snygga ut, de känns också fantastiska, vilket gör det ännu svårare att komma ur sängen på morgonen. Tack vare Vanish Oxi Action Crystal White Gel har det aldrig varit så lätt att hålla dina linnesängkläder vita. Här får du veta mer om skötsel av linne, och nedan kan du läsa om hur du får dina linnesängkläder att se vitare ut.

Anvisningar

 1. Tillsätt 100 ml Vanish-gel i 4 liter varmt eller kallt vatten (max 40°).
 2. Låt lakanen ligga i blöt i upp till (max) 6 timmar.
 3. Tvätta som vanligt med ditt vanliga tvättmedel och lägg till en extra dos Vanish-gel i tvättmaskinen.

Tips

Blekmedel? Absolut inte: Många tror att blekmedel är det bästa sättet att få vittvätten riktigt vit. I själva verket kan blekmedel missfärga kläderna så att de gulnar, och göra dem sköra. Vanish innehåller inget klorblekmedel och hjälper dig därmed att hålla vittvätten riktigt vit.

Tvätta varje vecka: Sängkläder utsätts för olika typer av påfrestningar och slitage varje natt. Tvätta dina sängkläder varje vecka för bästa hygien och för att få bort damm och smuts, och tillsätt alltid 1/2 skopa Vanish i tvättmaskinen för att hålla vittvätten vit.

Allmänna råd

 • Specifika anvisningar och råd om varje produkt finns på förpackningen.
 • FÖRVARAS UTOM RÄCKHÅLL FÖR BARN OCH HUSDJUR. Förvara alltid produkten i ursprungsbehållaren med locket stängt.
 • Produkten ska inte utsättas för direkt solljus.
 • Kontrollera först färgbeständigheten genom att testa på en dold yta av tyget, heltäckningsmattan eller mattan.
 • För bästa resultat kan du ibland behöva upprepa delar av proceduren.