För att hålla kläderna rena och snygga så länge som möjligt kan det vara svårt att hitta en bra balans mellan att tvätta regelbundet och att undvika att färgerna bleknar eller solkas. En anledning till detta kan vara att kläderna tvättas i för hög temperatur, eller att vitt och kulört tvättas tillsammans, ibland med blekmedel i ett försök att få bort fläckar. Med Vanish kan du få dina kläder rena och helt fläckfria utan att de bleks eller solkas. Vår suveräna Oxi Action-sammansättning fungerar effektivt vid alla tvättemperaturer.

Om du vill ha tips och instruktioner om hur du tvättar kläder och skyddar färgerna med Vanish rekommenderar vi vår artikelsamling om fläckborttagning och tvätt.

Nedan hittar du också svar på en del vanliga frågor om Vanish och några allmänna användningsråd.

Så använder du Vanish för att tvätta kläder

Du kan använda Vanish för att rengöra dina kläder på många olika sätt, men vi rekommenderar dessa tre enkla steg:

Så använder du Vanish för att tvätta kläder

Rekommenderas

Pink Multi Power Fläckborttagare Pulver

Pink Multi Power Fläckborttagare Pulver

Anvisningar

  1. Förbehandla: Applicera 1/5 skopa Vanish-pulver (blandat med 4/5 skopa vatten till en smetig konsistens) eller 2ml Vanish-gel direkt på fläcken och gnugga in. Låt verka i max 5 minuter på kulörtvätt eller max 10 minuter på vittvätt.
  2. Blötlägg: Blanda ut 1/2 skopa Vanish-pulver eller 100 ml gel i 4 liter kallt eller varmt vatten. Låt plagget/plaggen ligga i blöt under max 1 timme för vittvätt och 6 timmar för kulörtvätt.
  3. Tvätt: Lägg till en extra dos Vanish i tvätten tillsammans med ditt vanliga tvättmedel, så får du fräscha, fläckfria kläder med färger som håller längre.

Fungerar Vanish?

Ja! Vanish har bevisad effekt på många olika fläckar, så att du får fantastiska resultat även vid mycket svåra fläckar.

Innehåller Vanish blekmedel?

Nej, Vanish innehåller inte klorblekmedel. Oxi Action tar bort fläckar och dålig lukt, bevarar färgerna och ger en hygienisk djuprengöring.*

*tar bort fläckar för ännu bättre hygien.

Var i tvättmaskinen ska jag lägga Vanish?

Vanish är en oerhört mångsidig produkt, som kan användas på många olika sätt beroende på vilken typ av fläck du vill ta bort. Du kan använda en pulver- eller gelprodukt från Vanish i tvätten genom att helt enkelt tillsätta produkten i tvättmedelsfacket.

Hur fungerar Vanish?

Vanish har en unik sammansättning med Oxi Action, som löser upp även de tuffaste fläckarna från olika typer av material. Luta dig tillbaka och låt våra produkter göra grovjobbet. Vill du se det med egna ögon? Titta på vår senaste TV-reklamfilm.

Allmänna råd

  • Specifika anvisningar och råd om varje produkt finns på förpackningen.
  • FÖRVARAS UTOM RÄCKHÅLL FÖR BARN OCH HUSDJUR. Förvara alltid produkten i ursprungsbehållaren med locket stängt.
  • Produkten ska inte utsättas för direkt solljus.
  • Kontrollera först färgbeständigheten genom att testa på en dold yta av tyget, heltäckningsmattan eller mattan.
  • För bästa resultat kan du ibland behöva upprepa delar av proceduren.