Att pigga upp garderoben med lite färg är alltid roligt, oavsett säsong. Kanske en hawaiiskjorta, en skotskrutig kjol eller en klargul t-shirt? Tyvärr kan färgerna ofta bli bleka och tråkiga efter många användningstillfällen och tvättar. Som tur är kan Vanish liva upp färgerna igen och samtidigt ta bort fläckar och dålig lukt, tack vare den kraftfulla Oxi Action-sammansättningen. Dessutom får kläderna en hygienisk djuprengöring* under den vanliga tvättcykeln.

För bästa resultat vid kulörtvätt kan du antingen förbehandla eller blötlägga och sedan tvätta med antingen Vanish Oxi Action Multi Power Gel eller Vanish Oxi Action Multi Power pulver.

Vill du veta mer om hur du håller kulörta kläder fläckfria och i toppskick? Läs våra instruktioner nedan:

*tar bort fläckar för ännu bättre hygien.

Så använder du Vanish för kulörtvätt

Att hålla kulörta kläder i toppskick är inte särskilt svårt eller omständligt. Våra produkter har tagits fram särskilt för att kunna användas säkert på kulörta kläder utan att bleka dem, så att de hålls snygga och fräscha längre. Följ bara instruktionerna nedan om hur du använder Vanish Oxi Action Multi Power Gel eller Vanish Oxi Action Multi Power pulver för att bevara färgerna under tvätten.

Så använder du Vanish för kulörtvätt

Rekommenderas

Pink Multi Power Fläckborttagare Gel

Pink Multi Power Fläckborttagare Gel

Anvisningar

  1. Applicera 2 ml på fläcken, gnugga försiktigt och blötlägg sedan i 4L vatten blandat med 100ml gel.
  2. Blötlägg kulörtvätt i max 1 timme.
  3. Efter blötläggning, tvätta som vanligt eller skölj ordentligt. Gnugga fläckarna innan du sköljer för bästa resultat.
  4. Viktigt: Om du är osäker, testa på ett litet dolt område innan du börjar använda produkten.

Så förhindrar du att kläderna färgar av sig

Det finns inget tråkigare än att ta ut kläderna ur tvättmaskinen och inse att något har färgat av sig eller att dina kulörta kläder har blivit matta och tråkiga i färgen. Därför är det viktigt att separera vita och kulörta kläder för att minska risken för missfärgning och blekning. Det kan innebära en extra maskin tvätt eller två, men det ger bäst resultat på lång sikt.

Nya kläder kan ibland färga av sig, men du kan motverka det genom att alltid tillsätta 1/2 skopa Vanish i tvätten, eller följa stegen ovan för att hålla plagget i nyskick så länge som möjligt. Vanish Oxi Action tar inte bara bort fläckar och dålig lukt. Det motverkar också att kläderna färgar av sig och bevarar färgerna, även vid låg tvättemperatur (30 °C).

Så förhindrar du att kläderna färgar av sig

Tips

Läs etiketten: Tvättetiketten är din fusklapp som är insydd i varje plagg och visar exakt hur det ska skötas. Ta inga risker. Om etiketten anger att ditt kulörta plagg bara ska kemtvättas så ska du ta det till en professionell kemtvätt.

Hängtorka: Värmen från torktumlaren kan skada färgpigmenten i kläderna mer än du tror. Välj den naturliga vägen i stället: häng upp tvätten på tork, så håller du kläderna snygga.

Tips

Allmänna råd

  • Specifika anvisningar och råd om varje produkt finns på förpackningen.
  • FÖRVARAS UTOM RÄCKHÅLL FÖR BARN OCH HUSDJUR. Förvara alltid produkten i ursprungsbehållaren med locket stängt.
  • Produkten ska inte utsättas för direkt solljus.
  • Kontrollera först färgbeständigheten genom att testa på en dold yta av tyget, heltäckningsmattan eller mattan.
  • För bästa resultat kan du ibland behöva upprepa delar av proceduren.