På den här sidan:

Om något går sönder innebär det i regel att du behöver smutsa ner dig. Att få igång en trasig bil eller cykel innebär ofta närkontakt med olja och annan smuts som kan fläcka ner kläderna. Sådana fläckar är ofta mörka och svåra att bli av med, men med Vanish Oxi Action kan du få bort dem redan vid den första tvätten. Den kraftfulla sammansättningen skyddar också färgerna och tar bort dålig lukt så att dina kläder blir både rena och fräscha. Genom att tvätta med Vanish får dina kläder en hygienisk djuprengöring* och blir extra fräscha.
För särskilt svåra fläckar rekommenderar vi en trestegsprocess: förbehandla, blötlägg och tvätta. Följ alltid produktanvisningarna på förpackningen.

Läs vidare för råd om hur du får bästa resultat på dina kläder.

*tar bort fläckar för ännu bättre hygien.

Kan Vanish ta bort fettfläckar från kläder?

Fettfläckar på kläder innebär ofta att de degraderas till ”målarkläder”, men med Vanish kan du oftast få bort fläckarna. För bästa resultat ska du behandla fläcken omedelbart. Använd sedan Vanish Oxi Action Multi Power Gel och följ dessa enkla steg:

Kan Vanish ta bort fettfläckar från kläder?

Rekommenderas

Pink Multi Power Fläckborttagare Gel

Pink Multi Power Fläckborttagare Gel

Anvisningar

  1. Applicera 2 ml Vanish gel direkt på fläcken och gnugga lätt.
  2. Låt produkten vara i kontakt med fläcken i max 10 minuter.
  3. Efter förbehandlingen, tvätta som vanligt eller skölj ordentligt.
  4. För envisa fettfläckar som sitter kvar efter tvätten rekommenderar vi att du lägger plagget i blöt. Tillsätt helt enkelt lite Vanish i varmt vatten och låt verka i (max) 1 timme för kulörtvätt och upp till (max) 6 timmar för vittvätt. Efter blötläggning vrider du ur plaggen och lägger dem i tvättmaskinen.

Tips

Ta skydd – försvar är bästa anfall! En overall kan skydda dina kläder mot smuts och fett när du jobbar hårt. Du kan förstås också ta på dig kläder som du inte är så rädd om.
Undvik vatten – vatten kan inte få bort fett. Eftersom oljor är hydrofoba kan vatten inte bryta ned dem, och vatten kan faktiskt förvärra fläckarna. Använd alltså inget vatten på fläcken, om det inte är för att blötlägga plagget med Vanish.

Allmänna råd

  • Specifika anvisningar och råd om varje produkt finns på förpackningen.
  • FÖRVARAS UTOM RÄCKHÅLL FÖR BARN OCH HUSDJUR. Förvara alltid produkten i ursprungsbehållaren med locket stängt.
  • Produkten ska inte utsättas för direkt solljus.
  • Kontrollera först färgbeständigheten genom att testa på en dold yta av tyget, heltäckningsmattan eller mattan.
  • För bästa resultat kan du ibland behöva upprepa delar av proceduren.