Oljefläckar kan uppstå när du lagar mat eller äter en god middag. Ett stänk från stekpannan är allt som krävs – men det betyder inte att dina favoritplagg måste hamna i återvinningen. Om du har Vanish Oxi Action till hands blir det betydligt enklare att få bort fläckar av olja, smör eller fett från många olika material.

För bästa resultat rekommenderar vi förbehandling med Vanish Oxi Multi Power gel. Tvätta sedan plagget som vanligt med ditt vanliga tvättmedel och lägg till en extra dos Vanish gel för perfekt resultat. Sammansättningen tar bort oljefläckar, bevarar färgerna och eliminerar dålig lukt – på en enda tvätt! Om du tillsätter Vanish i den vanliga tvätten får du hygienisk djuprengöring* av kläderna varje gång.

Läs vidare om hur du kan ta bort olja från olika textilmaterial.

*tar bort fläckar och ger hygienisk djuprengöring.

Så tar du bort oljefläckar från kläder

För att få bort olja från maskintvättbart tyg är det viktigt att agera snabbt. Förhindra att oljefläcken tränger ner i tyget genom att badda fläcken försiktigt med en ren pappershandduk eller trasa. Var noga med att inte gnugga så att fläcken smetas ut.

Det är viktigt att förbehandla oljefläckar för att få bästa resultat. För att ta bort olja från kläder på ett effektivt sätt ska du använda Vanish Oxi Action Multi Power Gel och följa dessa enkla steg:

Så tar du bort oljefläckar från kläder

Rekommenderas

Pink Multi Power Fläckborttagare Gel

Pink Multi Power Fläckborttagare Gel

Anvisningar

  1. Blanda ut 100 ml Vanish Oxi Action gel i 4 liter varmt vatten (max 40 °C).
  2. Låt plagget ligga i blöt max 1 timme för kulörtvätt och max 6 timmar för vittvätt.
  3. Placera doseringskoppen med 100 ml gel i tvättmaskinen och tvätta som vanligt med tvättmedel.

Så tar du bort oljefläckar från siden

Du kan få bort fläckar från siden på samma sätt som från vanliga kläder. Behandla dina sidenplagg precis som vanlig tvätt och tillsätt lite Vanish-gel. Förhindra att fläcken sprider sig genom att badda den med en ren trasa och följ instruktionerna ovan.

Viktigt: Använd endast Vanish-gel på ömtåliga plagg som siden och ylle. Våra fläckborttagningsmedel fungerar på olika textilier, men om du behöver ta bort oljefläckar från skinn eller mocka behöver du rådgöra med en tvättfirma.

Tips

Använd INTE vatten för att ta bort matoljefläckar, hur logiskt det än känns. Oljefläckar är hydrofoba, vilket betyder att de stöter bort vattenmolekyler. Det enda undantaget är om du behandlar fläcken omedelbart med Vanish – då kan du använda vatten.

Allmänna råd

  • Specifika anvisningar och råd om varje produkt finns på förpackningen.
  • FÖRVARAS UTOM RÄCKHÅLL FÖR BARN OCH HUSDJUR. Förvara alltid produkten i ursprungsbehållaren med locket stängt.
  • Produkten ska inte utsättas för direkt solljus.
  • Kontrollera först färgbeständigheten genom att testa på en dold yta av tyget, heltäckningsmattan eller mattan.
  • För bästa resultat kan du ibland behöva upprepa delar av proceduren.