Vi vet alla hur irriterande det är med en chokladfläck på favorittoppen, eller när man hittar en oljefläck på favoritbyxorna. Men tack vare Vanish fläckborttagningsmedel har det aldrig varit enklare att bli av med fläckar från tyg. Använd Vanish Oxi Action Multi Power pulver eller gel för kulörtvätt och Vanish Oxi Action Crystal White pulver för vittvätt, så håller du dina kläder i toppskick. Vanish Oxi Action verkar snabbt och löser upp fläckarna redan första gången – även ingrodda eller särskilt svåra fläckar. Under tvätten får dina kläder dessutom en hygienisk djuprengöring*, tack vare Oxi Action. På en enda tvätt blir du av med fläckar och dålig lukt samtidigt som färgerna bevaras!

Beroende på vilket material det handlar om kan du antingen förbehandla, blötlägga eller tvätta som vanligt för att ta bort fläckar och få dina favoritplagg att se ut som nya.

Läs vidare om du vill veta mer om att ta bort fläckar från tyg.

*tar bort fläckar för ännu bättre hygien.

Så tar du bort fläckar från tyg med Vanish

Vanish textilrengöringsprodukter är framtagna såväl för vardagsbruk som för svårbehandlade fläckar. För att öka chanserna att få bort fläckarna helt är det dock viktigt att du vet HUR du bäst ska behandla dem. Det finns tre sätt att använda Vanish för att ta bort fläckar:

Så tar du bort fläckar från tyg med Vanish

Rekommenderas

Pink Multi Power Fläckborttagare Gel

Pink Multi Power Fläckborttagare Gel

Anvisningar

  1. Förbehandla. Följ de här instruktionerna för fläckar på siden och ylle: Applicera 2 ml Vanish gel direkt på fläcken och gnugga lätt. Låt produkten vara i kontakt med fläcken i max 10 minuter. Efter förbehandlingen: tvätta som vanligt eller skölj noggrant.
  2. För fläckar av frukt, juice, deodorant eller curry på linne eller sammet blötlägger du så här för bästa resultat: applicera 2 ml på fläcken, gnugga försiktigt och blötlägg sedan i 4 liter vatten och tillsätt 100 ml Vanish gel. Blötlägg kulörtvätt i max 1 timme. Blötlägg vittvätt i max 6 timmar. Efter blötläggning ska du tvätta som vanligt eller skölja noggrant. Gnugga fläcken innan du sköljer för bästa resultat.
  3. I tvätten: Om du vill vårda dina plagg så att de förblir snygga och fräscha längre rekommenderar vi en dos eller skopa Vanish i varje tvätt. På svåra och intorkade fläckar: applicera 100 ml gel. Använd 50 ml gel för normala fläckar. Fyll på med tvättmedel som vanligt. Tillsätt en dos vid varje tvätt.
  4. Viktigt: Läs alltid etiketten på Vanish-förpackningen och på dina plagg före tvätt. Om du är osäker, testa på ett litet dolt område innan du använder produkten på hela ytan.

Så använder du Vanish Oxi Action fläckborttagningsmedel för textil

Om du använder Vanish Oxi Action fläckborttagningsmedel kan du följa anvisningarna ovan för bästa resultat. Läs alltid anvisningarna på förpackningen före användning.

Allmänna råd

  • Specifika anvisningar och råd om varje produkt finns på förpackningen.
  • FÖRVARAS UTOM RÄCKHÅLL FÖR BARN OCH HUSDJUR. Förvara alltid produkten i ursprungsbehållaren med locket stängt.
  • Produkten ska inte utsättas för direkt solljus.
  • Kontrollera först färgbeständigheten genom att testa på en dold yta av tyget, heltäckningsmattan eller mattan.
  • För bästa resultat kan du ibland behöva upprepa delar av proceduren.