Linne är kraftigare och starkare än bomull vilket gör det till ett vanligt material i sängkläder, bordsdukar och servetter. Linneartiklar utsätts för en mängd olika påfrestningar: från att skydda bordet vid en stor familjemiddag till att hålla dig varm på nätterna. Vanish hjälper dig att hålla alla linneartiklar fläckfria så att du kan använda dina favoriter längre.

Linne är ett superabsorberande material, men vi rekommenderar ändå en trestegsprocess med antingen Vanish Oxi Action Multi Power pulver eller Vanish Oxi Action Multi Power gel. Den kraftfulla Oxi Action-sammansättningen tar bort fläckar och dålig lukt på en enda tvätt och bevarar samtidigt färgerna. När du tvättar dina kläder med Vanish får du en hygienisk djuprengöring* som gör rent linnet ända in i fibrerna. Allt du behöver göra är att antingen förbehandla, blötlägga eller använda produkten direkt i tvätten för bästa resultat.

Läs vidare för mer information om hur du tar bort svåra fläckar från linne.

*tar bort fläckar för ännu bättre hygien.

Så tar du bort fläckar från bordsdukar

Bordsduken skyddar bordet vid frukost, lunch och middag och allt däremellan. Spill och stänk från mat och dryck (allt från frukostäggen till söndagsmiddagens sås) är dock något du får räkna med på dina linnebordsdukar.

Förbehandling ökar chansen att få bort fläckar från duken. Om du får fläckar av frukt, juice eller curry på bordsduken kan du förbehandla med Vanish Oxi Action Multi Power pulver, och om det handlar om feta matfläckar så är Vanish Oxi Action Multi Power Gel din bästa vän:

Så tar du bort fläckar från bordsdukar

Rekommenderas

Pink Multi Power Fläckborttagare Pulver

Pink Multi Power Fläckborttagare Pulver

Pink Multi Power Fläckborttagare Gel

Pink Multi Power Fläckborttagare Gel

Anvisningar

 1. Pulver: Blanda 1/5 skopa pulver med 4/5 skopa vatten och rör om i 30 sekunder. Applicera blandningen på fläcken. Gnugga fläcken om det behövs.
 2. Gel: Applicera 2 ml Vanish gel direkt på fläcken och gnugga lätt. Låt produkten vara i kontakt med fläcken i max 10 minuter.
 3. Efter förbehandlingen, tvätta som vanligt eller skölj ordentligt.
 4. Har du envisa fläckar på bordsduken? Blötlägg dem i en pulver- eller gellösning före tvätt. Tillsätt 1/2 skopa pulver eller 100 ml gel i 4 liter varmt eller kallt vatten (max 40°) och låt ligga i blöt i (max) 1 timme för kulörtvätt och (max) 6 timmar för vittvätt. Tvätta sedan som vanligt med en extra dos Vanish i tvättmaskinen.

Så tar du bort fläckar från linnekläder

Vackra skjortor, mjuka byxor eller härliga kavajer – det finns oändligt många sätt att bära linne. Men fläckar på favoritplagget är förstås alltid frustrerande. Om du behöver ta bort svett- eller sminkfläckar från linnekläder ska du förbehandla med Vanish Oxi Action Multi Power Gel innan du lägger dem i tvätten. Om du har fått en fläck av t.ex. deodorant eller hårfärg är det bäst att förbehandla med Vanish Oxi Action Multi Power pulver. Följ de här enkla instruktionerna:

Så tar du bort fläckar från linnekläder

Rekommenderas

Pink Multi Power Fläckborttagare Pulver

Pink Multi Power Fläckborttagare Pulver

Pink Multi Power Fläckborttagare Gel

Pink Multi Power Fläckborttagare Gel

Anvisningar

 1. Gel: Applicera 2 ml Vanish gel direkt på fläcken och gnugga lätt. Låt produkten vara i kontakt med fläcken i max 10 minuter. Efter förbehandlingen: tvätta som vanligt eller skölj noggrant.
 2. Pulver: Blanda 1/5 skopa pulver med 4/5 skopa vatten och rör om i 30 sekunder. Applicera blandningen på fläcken. Gnugga fläcken om det behövs. Skölj ur och torka skopan innan den läggs tillbaka i förpackningen. Tvätta som vanligt efter förbehandlingen.
 3. Om fläcken är svår att få bort kan du blötlägga den en extra gång med rätt Vanish-produkt för den aktuella fläcken. Tillsätt 1/2 skopa Vanish-pulver eller 100 ml Vanish-gel i 4 liter varmt eller kallt vatten (max 40°). Blötlägg i max 6 timmar för vittvätt eller 1 timme för kulörtvätt. Tvätta sedan som vanligt med en extra dos Vanish i tvättmaskinen.
 4. Viktigt: Följ alltid anvisningarna och skötselråden på Vanish-förpackningen. Läs alltid märketiketten på plagget innan du tvättar det. Om du är osäker kan du alltid testa på en liten, dold del av plagget först.

Skötselråd för linne

Skrynkligt värre: Linne är välkänt för att skrynklas lätt, så ta gärna fram strykjärnet då och då för att hålla dina linneplagg i bra skick. Du kan även hänga upp dem eller förvara dem snyggt vikta.

Allmänna råd

 • Specifika anvisningar och råd om varje produkt finns på förpackningen.
 • FÖRVARAS UTOM RÄCKHÅLL FÖR BARN OCH HUSDJUR. Förvara alltid produkten i ursprungsbehållaren med locket stängt.
 • Produkten ska inte utsättas för direkt solljus.
 • Kontrollera först färgbeständigheten genom att testa på en dold yta av tyget, heltäckningsmattan eller mattan.
 • För bästa resultat kan du ibland behöva upprepa delar av proceduren.