Vi älskar curry och det är ingen överraskning. Curryrätter är fullmatade med massor av smak, med ingredienser som chilipulver, gurkmeja, tomat och olja – som tyvärr kan också lämna envetna fläckar på dina favoritkläder. Men hjälpen är nära! Med Vanish slipper du oroa dig för curryfläckar. Vår kraftfulla sammansättning klarar svåra fläckar samtidigt som den bevarar färgerna och tar bort dålig lukt – till och med vid låg tvättemperatur (30 °C).

För bästa resultat rekommenderar vi en trestegsprocess för att ta bort curryfläckarna: förbehandla eller blötlägg och tvätta sedan som vanligt. För kulörtvätt använder du Vanish Oxi Action Multi pulver, och för vittvätt använder du Vanish Oxi Action Crystal White pulver. Båda produkterna ger oöverträffad hygienisk djuprengöring* under den vanliga tvättcykeln.

*tar bort fläckar för ännu bättre hygien.

Så tar du bort curryfläckar med Vanish

Vanish gör det enklare än någonsin att ta bort curryfläckar, framför allt om du kan agera direkt efter att fläcken har uppstått. För kulörta kläder rekommenderar vi att du använder Vanish Oxi Action Multi Power pulver för att förbehandla fläcken enligt följande:

Så tar du bort curryfläckar med Vanish

Rekommenderas

Pink Multi Power Fläckborttagare Pulver

Pink Multi Power Fläckborttagare Pulver

Anvisningar

  1. Blanda 1/5 skopa pulver med 4/5 skopa vatten (max 40 °C).
  2. Använd undersidan av skopan för att gnugga in blandningen i fläcken.
  3. Låt blandningen verka i max 5 minuter.
  4. Tvätta som vanligt med tvättmedel plus 1/2 skopa Vanish.

Så tar du bort curryfläckar från bomull

Många är osäkra på hur de ska ta bort fläckar från bomull eftersom det kan vara ett ömtåligt material, men det kan behandlas med Vanish precis som alla andra kläder. Följ bara instruktionerna ovan.

Tips

Skrapa, skrapa – Om fläcken är ny ska du skrapa bort så mycket som möjligt av den från plagget innan du påbörjar behandlingen.
Kontrollera före torkning – Kontrollera alltid att fläcken har försvunnit innan du lägger plagget i torktumlaren. På så sätt förhindrar du att fläcken får ordentligt fäste och blir ännu svårare att få bort.

Allmänna råd

  • Specifika anvisningar och råd om varje produkt finns på förpackningen.
  • FÖRVARAS UTOM RÄCKHÅLL FÖR BARN OCH HUSDJUR. Förvara alltid produkten i ursprungsbehållaren med locket stängt.
  • Produkten ska inte utsättas för direkt solljus.
  • Kontrollera först färgbeständigheten genom att testa på en dold yta av tyget, heltäckningsmattan eller mattan.
  • För bästa resultat kan du ibland behöva upprepa delar av proceduren.