Så här håller du dina kragar bländande vita

Många tror att mode är oerhört komplicerat och att det tar massor av tid att få ihop en bra stil. Faktum är att det finns flera tidlösa koncept som alltid funkar och som är väldigt enkla: en svartkostym, välsittande jeans eller en klassisk läderjacka.

 

Den gemensamma faktorn för dessa tre är att de är oerhört enkla. Förmodligen är det därför de aldrig blir omoderna heller. Den viktigaste grundstenen i alla garderober är något som många inte ägnar särskilt mycket tankar åt: den vita skjortan. Det låter kanske banalt, men den vita skjortan passar för i stort sett alla tillfällen, den är bekväm, elegant, ser bra ut och kan matchas med nästan vad som helst. Den funkar lika bra när du kopplar av på helgen som på festen med klädkod mörk kostym, och allt däremellan.

Den enda nackdelen med vita skjortor är att de kan kräva en del skötsel, framför allt för att lystern i den vita färgen inte ska mattas av. Ofta kan det kännas lättast att bara köpa en ny skjorta i stället för att slita med att försöka hålla en gammal skjorta vit, men de som testar fläckborttagare från Vanish blir ofta förvånade över hur effektiva de är.

Vita skjortor är relativt billiga och finns överallt, och de kan bäras tillsammans med nästan vilken stil som helst. Om du bara har några vita skjortor är det lätt att klä sig rätt för alla tillfällen. Tyvärr vet många inte hur de ska bära sig åt för att hitta skjortor med rätt passform för just deras kroppstyp. Här är några viktiga tips att ha i bakhuvudet när du letar efter en skjorta som passar just dig:

När skjortan är knäppt ska du kunna få in två fingrar innanför kragen.
Skjortan ska sitta så tajt kring handlederna att du måste knäppa upp manschetterna för att kunna ta av dig den.
Ärmarna ska vara så långa att du kan lyfta armarna som vingar utan att manschetterna dras upp längs underarmen, men inte längre än att max 2-3 centimeter av tyget skrynklas ihop vid manschetterna när armarna hänger rakt ned.
Axelskärningen ska sitta där din axel slutar, inte längre ut.
Kring bröstet och midjan ska skjortan vara så vid att du kan dra ut tyget 2-7 centimeter (beroende på hur tajt du vill att passformen ska vara).
Den enda nackdelen med vita skjortor är att den kan vara svår att hålla ren. Det är dock en sanning med stor modifikation. Med Vanish Oxi Action Crystal White pulver blir det lätt att hålla dina vita skjortor riktigt vita, så att de ser nya ut längre.