Få din vittvätt ännu vitare

När solen kommer fram finns det inget bättre än att dra ut de humörstimulerande vita plaggen från våra garderober. Friska vita tyger kan få dig att känna att varje dag är en ny start.
Självklart kommer du alltid vilja se till att dina kläder blir så vita som möjligt, men över tiden kan det vita tona ut. Det betyder däremot inte att det inte kan återställas till sin tidigare briljans eller behålla sin vithet över tiden. Det är här Vanish Gold for Whites kommer in.

 

Vanish Gold for Whites Pulver

Steg 1: Blanda en skopa Vanish Gold for Whites Pulver tillsammans med fyra liter varmt vatten (max 40 grader Celsius).

Steg 2: Låt plagget ligga i blöt upp till max 6 timmar.

Steg 3: Tillsätt en skopa Vanish Gold for Whites Pulver i din tvättmaskin tillsammans med ditt tvättmedel, tvätta som vanligt

Om du föredrar att använda flytande istället för pulver, kan du välja Vanish Gold for Whites Gel.

Vanish Gold for Whites Gel

Steg 1: För att förbehandla, fördela gel vätskan direkt på fläcken och gnid försiktigt in det med hjälp av gelplattan, låt verka maximalt 10 minuter

Steg 2: För blötläggning, tillsätt 120 ml gel i fyra liter vatten och låt verka i upp till max 6 timmar

Steg 3: För en extra boost under tvätten, tillsätt 120ml (för tuffa torkade fläckar) / 60ml (för normala fläckar)  Vanish Gold for Whites Oxi Action gel till din maskin

Steg 4: Tvätta som vanligt tillsammans med ditt vanliga tvättmedel

 

Vitare Tips

Hur kan du behålla dina kläder vita längre?

  • Var försiktig när det gäller tvättning

Ett säkert sätt att hjälpa dina vita kläder att hålla sig så vita som möjligt är att vara extra försiktighet när det gäller tvätten. Människor har vanligtvis färre vita kläder än färgade, och det kan vara lättare att tvätta alla dina kläder i en maskin, men det innebär att dina vita plagg riskerar att bli gråa och tråkiga.

  • Tänk på hur du lagrar dina kläder

Se till att du håller ihop de vita i din garderob så att de inte får friktionsfläckar från färgade kläder. Detta gäller också för lakan och handdukar.

  • Undvik torkning i direkt solljus

Fabrikstillverkade vita plagg har ofta en extra beläggning av fluorescerande blekningsmedel för att göra dina vita kläder så briljanta som möjligt, men det kan brytas ner efter återkommande exponering för solen, vilket gör att de kan börja se gula ut.

 

Hur kan du få dina kläder vita igen?

Även om blekning kan betraktas som en effektiv metod för vitare kläder, kan det faktiskt göra mycket mer skada än bra, inklusive att eventuellt göra kläderna gula och skadar tyget.

Använd Vanish for Whites produkter som är speciellt formulerade för att inte bara ta bort fläckar på 30 sekunder, men också för att göra vita upp till tre nyanser vitare.

Oavsett om det är en vit favoritskjorta eller dina sängkläder som behöver blekning kan Vanish Gold Oxi Action Pulver eller Gel hjälpa. Kom ihåg att alltid läsa tvättanvisningarna för något föremål som du tvättar och följ anvisningarna på produkten.