På den här sidan:

Nya mattor både känns och ser fantastiska ut, och från dag ett vill du förstås göra allt för att de ska fortsätta att se nya ut. Samtidigt är det svårt att hålla efter mattorna när du aldrig kan veta vad som följer med dina och familjens skosulor. Därför är det viktigt att sköta mattan på rätt sätt redan från början.

Tack vare Vanish Oxi Action fläckborttagningsspray för mattor och hemtextilier har det aldrig varit lättare att sköta nya mattor. Läs vidare om du vill veta mer om hur du sköter dina mattor så att de håller sig snygga längre.

Så tar du hand om dina mattor

Att hålla dina mattor i bra skick behöver inte vara jobbigt. Med Vanish Oxi Action fläckborttagningsspray för mattor och hemtextilier och en noggrann rengöringsrutin kan du få bort envisa fläckar och dålig lukt genom att följa instruktionerna nedan:

Så tar du hand om dina mattor

Rekommenderas

Matta & Möbelklädsel Fläckborttagare Spray

Matta & Möbelklädsel Fläckborttagare Spray

Anvisningar

  1. Ta bort överskottssmuts och öppna munstycket.
  2. Spraya och låt verka i max 5 minuter.
  3. Badda fläcken och ta bort överflödig produkt med en ren trasa.
  4. Viktigt: Läs alltid på förpackningen. Testa alltid på ett litet dolt område innan du börjar använda produkten. Använd inte produkten på sammet, siden, brokad eller material som inte ska våtrengöras.

Tips

Dammsug ofta – För att motverka att smuts och damm får fäste på fibrerna i mattan ska den dammsugas regelbundet, så att den inte ser smutsig och nedtrampad ut.

Behandla fläcken snabbt – När en fläck uppstår bör den hanteras så snart som möjligt, så minskar risken att den torkar in och får fäste.

Ta av skorna vid dörren – Ett sätt att minska mängden smuts som kommer i kontakt med mattan är att ta av skorna vid dörren. Investera i en ordentlig dörrmatta så du får bort så mycket smuts som möjligt innan du går in i hemmet.

Allmänna råd

  • Specifika anvisningar och råd om varje produkt finns på förpackningen.
  • FÖRVARAS UTOM RÄCKHÅLL FÖR BARN OCH HUSDJUR. Förvara alltid produkten i ursprungsbehållaren med locket stängt.
  • Produkten ska inte utsättas för direkt solljus.
  • Kontrollera först färgbeständigheten genom att testa på en dold yta av tyget, heltäckningsmattan eller mattan.
  • För bästa resultat kan du ibland behöva upprepa delar av proceduren.