Så ordnar du en perfekt dag fylld med sport åt dina barn

När sommaren kommer är möjligheten att leka ute i trädgården något som inte kan förbises. Låt dig inspireras av sommaren som var fylld av stora sportevenemang, och anordna en mini-idrottsdag för dina barn och deras kompisar. Det är ett strålande sätt att öva sig i att vara en lagspelare och att vara aktiv.

Barn smutsar enkelt ner sig, och det finns inga tvivel på att en dag fylls med sportiga aktiviteter kommer leda till fläckar på deras kläder. Men oroa dig inte om detta, låt alla leka och ha roligt, och låt Vanish ta hand om fläckarna. Det finns flera sätt skapa en perfekt dag fylld med idrott för dina barn, här är några tips för att få ut så mycket så möjligt av dagen:

Alla förtjänar en medalj!
Även om medaljer vanligtvis delas ut i slutet på dagen kan det vara enklare att göra dem när barnen är lugna och fokuserade.

  1. Skär ut en mall innan ni sätter igång för att försäkra dig om att alla medaljer blir lika stora. Använd till exempel en kopp för att få en prefekt cirkel.
  2. Barn har stor fantasi, så låt dem dekorera sina medaljer själva genom att ha pennor, band, stjärnor eller vad som helst som glittrar redo, och låt sedan kreativiteten flöda.
  3. När de är färdig-dekorerade och har torkat kan du laminera dem eller täcka dem överdragsplast, så de håller bättre. Klipp sedan ett hål i toppen och trä igenom ett fint band.

En fotbollsmatch för minisar?
Det behöver inte vara en 11-manalagsuppställning som varar i 90 minuter, ett lag med fyra eller fem spelare i varje lag räcker gott och väl för en match i trädgården eller parken. Barn har ofta mycket energi så en 20 minuters match borde kunna klaras av. Ha en 10 minuters paus i mitten, för att markera halvtid, och byt då sida av planen när ni börjar spela igen – så känns det mer och mer som en riktig fotbollsmatch.

Sprinterlopp
Det enklaste evenemanget att anordna. Det är oundvikligt att någon kommer ramla, så se till att marken är fall-säker genom att ta bort allt som potentiellt kan skada dem. Låt två personer stå vid slutet med ett rep för att markera mållinjen, så att vinnaren kan springa igenom det. Klara, färdiga, gå!

Kulstötning (ofarlig)
Ärtpåsar är ett mycket säkrare och lättare substitut för dina barn att kasta. Om du kan få tag i påsar med olika färger kan varje barn få varsin färg och sedan tävla om vem som kommer kastar i mål först, andra, och tredje.

Stafett
En rolig sport där att agera i lag är ett måste, vilket gör staffet till den en bra gren att avsluta med innan medaljutdelning. Dela in barnen i lag och ge dem något att springa med som inte medför risk för skador när de ”lämnar över”, annars ökar risken för fall.

Till exempel kan du använda ett gosedjur, och även om det blir smutsigt kan det tack vare Vanish bli fläckfritt igen innan läggdags!

Avslutningsceremoni
Minns du medaljerna du fick alla att göra i början? Blanda dem så barnen inte får den medalj de gjort själva, och låt varje barn som deltagit få en medalj.

Ha alltid barn plåster redo, ut i fall att det blivit några bulor eller skrapsår under evenemanget. Om det visar sig att de små atleterna har fått gräs-, ler-, eller till och med blod-fläckar från aktiviteterna så kan du lita på att Vanish kan hjälpa dig att få bort fläckarna när dagen är över.

Upptäck också Vanish interaktiva fläckborttagningsplattform här, där lösningen på hur man tar bort de flesta fläckar man kan få under en dags idrottande och lek ute.