Läs om våra 10 bästa tips om hur du städar bort en nyårsfest

Efter julens överflöd längtar många efter detox, och ditt hem blir förmodligen ännu mer desperat efter den storslagna nyårsfesten. Här får du några tips om hur du snabbt och enkelt får ditt hem i toppskick igen.

 

Öppna fönstren
Frisk luft rensar hela huset från gamla efterhängsna lukter av mat och dryck. Dessutom gör det susen för den som drack lite för mycket.
Akta kläderna
Skydda dina kläder (eller kanske bara pyjamasen) med ett förkläde och gummihandskar.

Rädda maten
Finns det smaskiga rester kvar av festmåltiden? Se till att få in allt i kylen, så har du något gott att se fram emot efter städningen. Du kommer förmodligen inte att orka laga något ändå.

Återvinn!
Plocka undan alla tallrikar och glas där det fortfarande finns mat eller dryck kvar, så minskar du risken för nya fläckar. Ta gärna med dig en hink runt, så slipper du springa fram och tillbaka till diskhon. Ett bra sätt att komma igång med själva städningen är att först samla in alla flaskor, burkar, all kartong och all plast och lägga undan det för återvinning.

Glas
Samla alla glas på en bricka med en fuktig trasa på, så står glasen stadigare. Här kan du få användning för hinken igen. Sätt igång diskmaskinen med alla glas, eller diska dem och lämna dem på tork vid diskhon.

Porslin och bestick
Lägg allt porslin och alla bestick i blöt i diskhon för att lösa upp alla matrester som har torkat in över natten.

Fläckborttagning
En nyårsfest är aldrig fläckfri. Börja granska mattor och dukar för att se vad du behöver ta itu med. Rödvinsfläckar är inte ovanligt,  plocka fram dina Vanish-produkter och behandla fläckarna direkt för bästa möjliga resultat.

Dags att dammsuga
Dammsug grundligt. Det här är ett perfekt tillfälle att testa nya Vanish Powerpowder som hjälper dig att få bort fläckar och dålig lukt. Det är ett fuktigt puder som gör det lättare att få bort hårt intorkad smuts, dålig lukt och damm som sitter djupt i mattorna.

Låt diskmaskinen göra jobbet
Ställ undan glasen och fyll diskmaskinen med porslinet och besticken som har legat i blöt.

Avsluta med ytorna
Avsluta alltihop genom att torka av alla ytor med allrengöringsmedel och torka golven för att bli av med eventuella kladdiga fläckar. Nu är du färdig!