Kampen mot klockan Fläckborttagning när du har bråttom

Du har gjort dig klar för en efterlängtad utekväll, men precis när du är på väg ut upptäcker du katastrofen...en fläck på klänningen! Vad göra? Ta det lugnt. Med lite Vanish i skåpet kan du fixa allt på nolltid. Här är några tips om hur du minimerar eller döljer en fläck när du har bråttom. Med lite tur kanske du faktiskt får bort hela fläcken direkt!

Badda, badda!

Det absolut bästa tipset är att badda fläcken, men utan att smeta ut fläcken eller pressa den längre in i tyget. Testbadda gärna nu! Pressa väldigt lätt och lyft sedan uppåt. Detta gör att fläcken lyfts upp ur tyget och motverkar att den sprids ut. Det här tipset är användbart för alla typer av fläckar, så se till att alltid ha pappersnäsdukar med dig.

Vilken typ av fläck?

Olika fläckar behöver olika typer av behandling. Fläckar av t.ex. tomatsås eller blod ska sköljas med rikligt med kallt vatten, medan många andra fläckar (t.ex. målarfärg) kräver varmt vatten. Fläckar som har suttit ett tag kan behöva blötläggas med Vanish Gold Oxi Action pulver, men en snabbehandling av t.ex. en liten matfläck kan räcka i vissa fall. Läs Fläcklösaren om den aktuella fläcktypen så att du behandlar den på rätt sätt.

Använd Vanish

Vill du se en fläck försvinna på 30 sekunder? Blanda 1/5 skopa Vanish Gold med 4/5 skopa vatten. Häll lösningen på fläcken och gnugga försiktigt in den i tyget med undersidan av skopan. Låt verka i upp till fem minuter och skölj sedan med varmt vatten. Det här är ofta allt som behövs för att få bort fläcken, men du kan också upprepa processen om det behövs.

...och torka!

Det är viktigt att torka plagget igen efter att du behandlat det. Använd hårtorken om du har bråttom, men om du har lite mer tid är det mer effektivt att hänga plagget på elementet. Låt plagget torka i en kvart ungefär och passa på att pusta ut en stund. Kanske en kopp te? Var försiktig bara, så du inte spiller...