Fläckar i regnbågens alla färger

Genom historien har regnbågen varit källan till mycket mytologi – de dyker upp utan förklaring, och innehåller många klara färger tillsammans, vilket genom tiderna har varit ovanligt för gemene man att se under sin livstid.

Den vackra och färgglada regnbågen består av sju färger, som också motsvarar färgerna på de svåraste fläckarna att få bort när det kommer till din tvätt. Men du kan sova gott med vetskapen om att Vanish har den perfekta produkten för dig, oavsett färgen på fläcken.

 

Ljusröd – Jordgubbsfläckar

Jordgubbar är inte bara väldigt got att äta, det innehåller också mycket vitaminer som är bra för din hälsa och kropp. Jordgubbsfläckar på kläder är dock inte så roligt att hantera, men det kan enkelt fixas. Bara att noggrant skölja fläcken med kallt vatten och applicera Vanish Oxi Action pulver tillsammans med vatten för att blötlägga fläcken. Tvätta sedan plagget som det står på tvättlappen tillsammans med en skopa av Vanish Oxi Action pulver. Om möjligt – låt plagget torka i solsken.

Snabba tips för jordgubbsfläckar:

 • Skölj i kallt vatten
 • Låt det torka i solsken

Mörkröd – Blodfläckar
Du kanske har skurit dig när du skalat morötter, eller ditt barn har ramlat och skrapat knäet, den första färgen i regnbågen är definitivt den färg som du helst inte vill se som fläckbildare på kläderna. En vanlig farhåga är att om man inte tar bort fläcken genast så fastnar den, men med Vanish kan du behandla fläckar som är upp till en vecka gamla – till och med de allra svåraste fläckarna, som blod

Snabba tips för blodfläckar:

 • Agera snabbt
 • Använd kallt vatten

Orange – Curryfläckar
All curry har en sak gemensamt – förmågan att fläcka kläder. Kryddorna i dem, som gurkmeja och paprika, gör att lite spill på dina kläder kan kännas som en mardröm. Turligt nog beror det inte på om du föredrar het eller mild curry, fläckar från curry kan alltid tas bort

Snabba tips för curryfläckar:

 • Blanda samman Vanish och vatten och skrubba på fläcken
 • Torka i solsken

Gul – Senapsfläckar
Det perfekta ackompanjemanget till hamburgare och korv på en BBQ, det är också så lätt att spilla.  En irriterad suck släpps utan tvekan när du upptäcker den lilla droppen av senap på kläderna. Precis som curry innehåller senap gurkmeja, som förutom att tillföra lite färg till din mat, också bildar en ful fläck

Snabba tips för senapsfläckar:

 • Blanda samman Vanish och vatten och skrubba på fläcken
 • Tvätta direkt

Grönt – Gräsfläckar
Från en picknick, en spontan fotbollsmatch, eller bara från att springa omkring, att gräsfläckar hamnar på knäna och armbågarna som om det var deras öde att mötas.

Snabba tips för gräsfläckar:

 • Blanda samman Vanish och vatten och skrubba på fläcken
 • Tvätta direkt

Blå – Blåbärsfläckar
Blåbär är en bra och nyttig tillsatts i muffins och fruktsallader, men orsakar också fläckar som kan vara svåra att få bort från tyger. De är fulla av antioxidanter, men juicen har också en stark färg som knappast kan missas om det hamnar på kläderna. För att lyckas med att ta bort blåbärsfläckar på kläderna så är det viktigt att agera snabbt. Skölj fläcken noga med vatten och blötlägg sedan plagget i vatten och en skopa Vanish Oxi Action puder. Skölj av plagget med kallt vatten och tvätta det sedan i maskinen som vanligt. Besök Vanish Fläcklösaren för att hitta lösningar på hur man tar bort blåbärsfläckar, där du också kan dela med dig av dina egna tips.  

Snabba tips för blåbärsfläckar:

 • Skölj noggrant med kallt vatten
 • Blötlägg tyget med vatten och Vanish Oxi Action pulver

Indigo - Bläckfläckar
Om du är vänsterhänt känner du förmodligen till situationen då bläcket på din nyskrivna sida har hamnat på sidan av handen och vidare till ärmlinningen. Bläckfläckar uppstår inte bara för vänsterhänta såklart, många är skyldiga till att glömma den läckande bläckpennan i fickan tills det är för sent, och bläcket har trängt igenom tyget. Även om det kanske känns som att man lika väl kan kasta tröjan, kan Vanish Gold Oxi Action Gel garanterat ta bort bläckfläcken.

Snabba tips för bläckfläckar:

 • Badda fläcken med metylerad sprit
 • Tvätta tyget med en skopa Vanish Oxi Action pulver

Violet - Rödbetsfläckar
Med den växande trenden att äta nyttigt har rödbetor hittat vägen in i allt fler kylskåp, och allt fler tvätthögar. Även om de är nyttiga och tillför färg till måltiden, kan de också befläcka kläderna om de kommer i kontakt med dem – men rödbetsfläckar är inte omöjliga att ta bort

Snabba tips för rödbetsfläckar:

 • Badda fläcken med vatten och lime
 • Tvätta omgående med en skopa of Vanish Oxi Action pulver

De sju färgerna i regnbågen må vara vackra, men fläckarna som associeras med dem är det inte. Vanish kan ta bort till och med de svåraste fläckarna så som blod, senap och rödbeta, så du har mer tid att beundra färgerna i himmeln och inte de på kläderna.