Svettfläckar är ingen match för Vanish

Det kan vara knepigt att välja rätt träningskläder. De ska vara bekväma och se någorlunda vettiga ut, men du vill förstås inte förstöra dina favoritkläder med fula svettfläckar. Med tiden kan svettfläckar mörkna, och kanske tänker du då att det är dags att slänga träningskläderna...men med hjälp av Vanish blir allt lite lättare. I den här guiden får du veta hur du tar bort svettfläckar och vad du kan göra för att förhindra att de uppstår.

 

Svettfläckar på vittvätt
Fläckar syns förstås alltid bättre på vita kläder än på andra färger. Om du har fått en fläck på ett vitt plagg blötlägger du det i vatten och Vanish Oxi Action Crystal White i upp till sex timmar, beroende på hur besvärlig fläcken är. När fläcken har lösts upp ordentligt tvättar du plagget som vanligt med en skopa Vanish för att få bort det sista.

Använd inte blekmeddel för att ta bort svettfläckar från vita linnen och t-shirts. Kemikalierna i blekmedlet gör bara fläckarna mörkare och ännu svårare att få bort.

Svettfläckar på kulörtvätt
Precis som med vita kläder ska du börja med att blötlägga det fläckade plagget och sedan tvätta det som vanligt. Blötlägg plagget i vatten med Vanish Oxi Action i en timme. Sedan tvättar du plagget som vanligt med en skopa Vanish för att få bort det sista.

Så här förebygger du fläckar
Om du är trött på svettfläckar finns det saker du kan göra för att förhindra att de uppstår. När du stryker på deodorant, gör det bara i ett tunt lager och låt torka i minst 30 sekunder innan du tar på dig skjortan eller tröjan.

Var också noga med att välja rätt kläder efter omständigheterna. Svett beror på att kroppen är för varm, och det kan vara så att du bär för varma kläder när du tränar. Oavsett vilket väder det är ute tar det inte lång tid att bli varm när du tränar. Om du inte har druckit tillräckligt kan det bli ganska jobbigt, så var noga med att dricka mycket vatten när du tränar.

Nu har du fått en hel del matnyttiga tips om svettfläckar: om hur du förebygger dem och tar bort dem från såväl vita plagg som kläder i andra färger. Ut och njut av en aktiv livsstil!