De kladdigaste familjemåltiderna

Nu för tiden är det inte ofta som en familj sitter tillsammans vid en måltid. Faktum är att TV-middagar förekommer i de flesta hushåll, men ibland är det trevligt att få in lite familjetid under middagen. Om du ska sätta igång och skapa en härlig måltid för dina närmaste, kan du känna sig säker på att oavsett vilka fläckar som än uppstår vid måltiden, så kommer Vanish alltid att finnas där för att hjälpa sig att bli av med dem.

 

Här är några av de godaste, kladdigaste måltiderna som du kan laga till din familj:

Bolognese

Det spelar ingen roll om du tillagar den från scratch. Oavsett om du använder en glasburk med pastasås eller hackade tomater från en konservburk, kommer Bolognesesås alltid vara potential för drama. Om du inte täcker dig från topp till tå så kommer det garanterat sluta med en eller flera tomatfläckar; om det kommer från själva tillagningen av såsen eller när du slurpar I dig spaghettin.

Vanish tips: Att alltid ha ett förkläde när du lagar mat är att rekommendera för att förhindra matlagningsfläckar. Om du ofta är en som spiller vid matbordet kan du alltid undvika speghettistänk genom att ta det lite lugnare när du slurpar i dig.

Soppor och grytor

När det blir kallare ute brukar dessa maträtter göra entré på våra matbord. Så gott – och så kladdigt! Allt från arbetet med att få till den perfekta konsistensen till risken att skvätta när du häller upp kan bli en kladdig historia.

Vanish tips: Tänk på att hälla långsamt med stadig hand när du portionerar upp din soppa eller gryta.

Fajitas

Oavsett om du gör dina Fajitas heta och kryddiga eller milda och söta finns alltid en risk att det tunna skalet, som är det enda som håller det goda innehållet borta från dina favoritjeans, inte håller ihop. Det är inte så konstigt att Fajitas finns med på vår lista över de kladdigaste måltiderna!

De flesta menar att “det handlar om hur man viker den” men så är det inte alltid. Om du gillar att fylla dem med mycket sås finns det stor risk att du spiller på dig själv när du äter den. Oavsett hur försiktigt du tillagar dem finns det alltid en risk att bli kladdig eftersom olja kan stänka upp på dina kläder när du steker köttet eller grönsakerna. De är helt enkelt farligt goda!

Vanish tips: De flesta menar att det handlar om hur du sätter ihop den, så här gör du för att få till en perfekt fajita:

  • Värm försiktigt ditt tortillabröd, se till att det inte blir för krispigt för då kan det lätt smulas sönder.
  • Lägg all fajitafyllning i mitten av wrappen och vik över en sida mot mitten
  • Vik över den andra sidan och se till att sidorna överlappar varandra – det är här du ska hålla medan du äter
  • Sätt igång att äta!

Curry

På tal om mild eller het: en fläck som kan vara den mest irriterande att få på sig när man äter, är curry. Gurkmejan och paprikan med sin gula och röda färg syns riktigt bra, och ofta verkar fläcken hamna på de ljusaste partierna på dina kläder. Typiskt!

Vanish tips: Att förebygga är alltid en bra start när det kommer till curryfläckar. Försök att skydda dina kläder med en servett och se till att ha en extra till hands om det droppar eller skvätter.

Allt som tillagas på grillen

Sommar och grillning går ofta hand I hand, likaså grillning och kletig mat. Det är bara att inse det: allt som tillagas på grillen äts antingen för hand eller är täckt av sås. Detta är två skäl till nerspillda kläder och kladdiga fingrar. Hur gott det än smakar vill ingen ha det på jeansen eller rinnande nerför t-shirten.

Vanish tips: Om du är den ansvariga kocken, ta på dig ett förkläde för att skydda dina kläder från fräsande såser som kan skvätta medan maten tillagas, och var redo med många servetter till dina gäster.

Som du ser finns det alltid en risk att fläcka ner dina kläder när du lagar mat, även när du tillagar de enklaste rätter, men följer du dessa enkla råd så kan du vara på den säkra sidan. Om du ändå skulle få en fläck, besök Vanish Fläcklösare för att få bort din oro, och dina fläckar, så att du kan njuta av familjemåltiderna i lugn och ro.

Har du en fläck som du vill bli av med eller ett Vanish-tips att dela med dig av? Besök Vanish Fläckborttagning för att dela med dig av din kunskap och hitta fler tips om hur man tacklar fläckar. Läs mer här