Blod på kläder - på vittvätt

Blod på vita kläder

Att få en blodfläck på dina krispiga vita kläder kan vara mycket irriterande och du kanske tror och tycker att det är en mardröm att tvätta ut, men det behöver verkligen inte vara så! Oavsett om det är en ny färsk eller torkad blodfläck, läs vidare för våra tips om hur man tar bort blod på vita kläder.

Blod pa klader - for vittvatt

Van Narnia SE

Vanish Crystal White Multi Power Powder 470g

Vanish Gold For Whites Oxi Action Pulver 

Beskrivning:

Steg 1:

Ta en skopa av Vanish Gold for Whites Oxi Action Pulver

Steg 2:

Häll det direkt i maskinen med tvätten eller i lådan med tvättmedlet

Steg 3:

Tvätta som vanligt

Viktigt:

Följ alltid användningsinstruktionerna på Vanish-förpackningen noggrant. Använd inte på ylle, silke eller läder. Använd inte på behandlade eller belagda ytor, till exempel trä, metaller etc.

Hittade du ingen lösning?

Löste detta din fläck?

Andra lösningar för att ta hand om din fläck.

 Hur tar man lättast bort färska blodfläckar?

  • Om det är en ny blodfläck, försök och hantera det så snart som möjligt eftersom det blir lättare att eliminera om du gör det.
  • Prova först att ta bort så mycket blod som möjligt med kallt, rent vatten. Kom ihåg att applicera vatten från båda sidor av tyget.
  • Kallvatten är bäst för blodfläckar eftersom blodet kommer att brytas ner och lösas upp. Varmt eller hett vatten kommer bokstavligen att "tillaga" blodet och fläcken blir svårare att ta bort.
  • Ett annat alternativ, om du inte har Vanish Gold Oxi Action gel till hands, är en behandling bestående av salt och diskmedel. Blanda två matskedar salt och en matsked med diskmedel och låt verka på fläcken i upp till 30 minuter.
  • Schampo är också ett möjligt gör-det-själv-alternativ för förbehandling - helt enkelt, häll på och låt verka i 15-30 minuter innan du sköljer noggrant.

Alla tips som föreslås ovan kan också tillämpas på dina sängkläder och handdukar.

Hur tar man bort torkade blodfläckar?

Se till att behandla din fläck så snart som möjligt eftersom en torkad blodfläck fortsätter att sätta sig i tyget, även när det har torkat.

  • Försök och skrapa bort så mycket blod som möjligt från fläcken med en trubbig kniv eller sked, detta gör det lättare att behandla.
  • Skölj fläcken med kallt vatten. Detta hjälper till att lossa det torkade blodet. Om du använder varmt vatten, sätter sig fläcken djupare in i tyget.
  • Vanish Gold for Whites Oxi Action Powder kan användas för att effektivt ta bort fläcken.
  • Innan du lägger det fläckade klädesplagget i tvätten, blöt i upp till sex timmar med Vanish Gold for Whites Oxi Action Pulver.
  • Om du inte har Vanish nära till hands kan ättika användas. Lägg en handduk eller trasa under fläcken och häll sedan ättika på den. Vänta 5-10 minuter, skölj av med kallt vatten och tvätta sedan som vanligt.

Det kan vara svårt att förhindra blodfläckar men nu har du rätt verktyg till ditt förfogande för att se till att fläcken inte betyder slutet på din klädsel.

Relaterade artiklar

Blodfläckar upptäcks ofta inte förrän de har torkat in i tyget. Om du någonsin har fått blodfläckar på kläderna vet du hur svåra de är att få bort. Många tror att blodfläckar från skrapsår, näsblod och annat otrevligt betyder att man måste slänga kläderna, men med Vanish Oxi Action blir det betydligt lättare att få bort fläckarna.