Umgås med barnen

Det är en märkbar skillnad på hur barn nuförtiden spenderar sin tid jämfört med dem som växte upp under 90-talet. Barn, så väl som vuxna, spenderar mer tid vid deras telefoner eller plattor vilket påverkar mängden tiden man har tillsammans.

Här presenterar vi några sätt att umgås med barnen på, inte framför skärmen, och du kan vara säker på att hur kladdigt det än blir hjälper Vanish dig att ta bort dagens fläckar.

Hobby

Det spelar ingen roll hur du umgås med barnen, så länge ni båda har roligt. Även om det flesta barn är energiska behöver inte aktiviteten vara fysisk, de är även snabba på att lära sig nya saker, så att hitta något som intresserar dem borde inte vara en så stor utmaning.

Lite beroende på vad som är i säsong, att plocka frukt passar de flesta. Det är inte bara gott, utan även en rolig aktivitet utanför hemmet, med en söt och hälsosam belöning när arbetet är utfört.

Det kan också vara värt att överväga pyssel som en roligt och kreativt sätt att umgås med dina barn. Det kan vara en av de rörigaste former av lek, men något som är så hands-on kommer garanterat att uppskattas, till exempel att skapa minivulkaner av bakpulver och vinäger, eller designa egna kläder. Det kan vara värt att täcka golv och kläder för att skydda mot spill och fläckar. Om det sker en liten olycka är det inte hela världen.

Mat

Mat är definitivt något som man kan umgås med hjälp av. Både bakning och matlagning kan göras med hjälp av små assistenter, som får första smakbiten när maten är klar i ugnen, eller får slicka slickepotten. Dina små kockar kommer troligen inte ha något emot att ”hjälpa till”.

Sport

Att utöva en sport är ett strålande sätt att hålla sig frisk och hälsosam. Men det kan vara svårt att hitta en sport där ni alla kan ha roligt tillsammans.

Lära sig att cykla är något de flesta föräldrar får lära sina barn, men som med mycket annat, finns det en inlärningskurva. Till skillnad från en del sporter beror förmågan att cykla på hur bra barnet är på att hålla balansen. Dagen de har lärt sig kan ni som familj ta en cykeltur i några vackra områden. Det är bra att öva på mjukt underlag först, till exempel gräs, så barnen inte får för mycket skrubbsår av att öva. Åtminstone vet du att Vanish finns till hands om de där tvåhjulingarna resulterar i blodfläckar.

Filmer

Du må vara vuxen men någonstans inom dig finns fortfarande det lilla barnet kvar, vilket är perfekt för att titta på en film med sina barn. Detta innebär såklart inte att du måste ta dem till bion och köpa allt krimskrams som tillhör en sådan utflykt. Åk istället till affären och köp lite popcorn, häng för fönsterna, och låt dina barn välja film.

Ni lämnar inte hemmet, men det smidiga med att göra det hemma är att det finns mer snacks i köket och en pausknapp om någon behöver besöka toaletten.

En dag i parken

Barn älskar att springa runt, leka och ha kul. Ibland blir det smutsigt, men de kan också skada sig. Även i parken kan det hända olyckor, kanske ett fall eller en bula, det är heller inte ovanligt att barn skär sig. Att vara förberedd med ett första-hjälpen kit i bilen eller barnvagnen så att såret inte blir infekterat, och så att blodet kan torkas bort så det inte blir fläckar. Oavsett hur svettig och nedkladdad dit barn blir kan Vanish ta bort fläckarna efter en hård dags lek.

Det finns så många saker som du och dina barn kan göra tillsammans så du behöver inte oroa dig för hur smutsigt det blir – smuts är kul! Har du en fläck som du behöver bli av med, eller har ett fläckborttagningstips att dela? Titta in på Vanish Fläckfria Tips Plattform och dela dina kunskaper eller hitta fler smarta sätt att ta bort fläckar på. Läs mer här!