Håll dig cool hela dagen

Att svettas är kroppen naturliga sätt att reglera innertemperaturen [1], men det kan kännas pinsamt om svetten sätter sig i kläderna och efterlämnar gula svettfläckar. Egentligen är det inget att oroa sig för! Medans kroppen tar hand om sig kan Vanish ta hand om kläderna.

Här kommer några tips på hur du håller temperaturen stabil under dagen:

Göra sig redo för dagen

Ta det lugnt! Att komma i ordning med allt som ska göras på morgonen kan få dig att skynda dig runt och röra dig snabbt, vilket ökar din kroppstemperatur och gör att du svettas mer än vad som egentligen hade varit nödvändigt!

Bästa tipset: Ha ett fönster öppet om du har möjlighet, då kan en bris cirkulera runt dig när du gör dig redo. 

Pendla

Ingen gillar att vara varm och obekväm under rusningstiden, och det är förståeligt att tanken på att sätta sig på en proppfull buss inte är tilltalande. Även om det inte finns så mycket plats att röra sig på finns det några saker du kan göra för att behålla coolheten under omständigheterna. Det finns inget sätt att helt slippa pendlingen, men det kan finnas mer utrymme om du tar ett lite tidigare eller senare tåg. Om du jobbar på ett kontor kan det vara en idé att resa i kläder som enkelt andas, som till exempel en t-shirt, och sedan byta om till jobbkläder när du kommit fram. Detta kommer minska mängden svett som sugs upp i kragen, och förebygger svettfläckar i längden.

Bästa tipset: En lite fläkt att hålla i handen kan verkligen hjälpa dig hålla nere temperaturen om du behöver åka långa sträckor med lokaltrafiken. Kom ihåg att det är viktigt behålla vätskebalansen, särskilt under de varma månaderna, eftersom du gör av med mer vätska än vanligt när du svettas!

Möten

Vid tillfällen när du är nervös svettas du lättare, till exempel vid viktiga möten. Det är också normalt att svettas om du känner dig orolig eller stressad. Men, du behöver inte oroa dig för fläckarna som kanske bildas på grund av svett, för Vanish Gold Oxi Action Gel hjälper dig ta bort dem. 

Bästa tipset: Läs alltid instruktionen på förpackningen och tvättråden på dina kläder för att för säkerställa bästa tvätt varje gång.

Sen att hämta barnen

Man vill aldrig vara försenad när man ska hämta barnen, vare sig det är från skolan eller från en kompis. Tanken på att irritera någon annan, eller att barnen behöver vänta på dig, kan kännas obekvämt och få dig att känna dig stressad – vilket kan göra att du svettas mer.

Bästa tipset: Självklart hade det bästa varit att åka tidigare för att hämta, men det är inte alltid möjligt. Svett är kopplat till stress, så försök att andas djupt för att minska dina stressnivåer i kroppen.

Det är naturligt för kroppen att svettas, och det finns egentligen ingenting att göra mer än att hålla sig cool. Även om du inte kan tvätta bort de oundvikliga svettfläckarna direkt kan Vanish hjälpa dig med sju dagars ingrodd svett, så du behöver inte tvätta oftare än tidigare.

Har du en fläck du vill bli av med eller ett Vanish-tips? Besök Vanish Fläckfria Tips forum och dela med dig av dina kunskaper av fläckborttagning, eller lär dig mer om olika fläckar. Läs mer här!

 

[1] http://www.scholastic.com/parents/resources/article/writing-activities/5-ways-to-improve-your-childs-handwriting