Bläck & bläckfläckar på kläder

Ta bort bläckfläckar från dina kläder

Oavsiktlig självmålning?

Vissa bläckfläckar är som alla vet svåra att ta sig ur, men du behöver inte låta dem förstöra dina kläder för en längre tid. Oavsett om dina barn har varit lite över entusiastiska med filtpennorna, eller om du glömde att lägga locket på din kulspetspenna på jobbet, kommer Vanish Gold Oxi Action Gel att hjälpa dig att hantera bläckfläckar. Läs igenom våra användbara tips nedan om hur du tar bort bläckfläckar från färgade kläder.

 

Vanish Gold Oxi Action Gel

Förbehandling

Steg 1: Häll upp 60ml gel och applicera direkt på fläcken med hjälp av gelplattan

Steg 2: Skrubba försiktigt in gelen med undersidan av locket

Steg 3: Låt verka på fläcken I maximalt 10 minuter

Steg 4: Häll 60ml gel eller för tuffare fläckar, 120ml gel i doseringsbehållaren

Steg 5: Placera doseringsbehållaren i tvättmaskinen med tvätten eller häll Vanish Gold Oxi Action Gel direkt i behållaren tillsammans med ditt tvättmedel

Steg 6: Tvätta som vanligt

Tips för borttagning av bläck från dina kläder

Som med de flesta fläckar är det mycket lättare att rengöra färskt bläck än att behandla bläck som har haft tid att torka. Så, om fläcken är färsk, agera snabbt och ta bort så mycket färg som möjligt genom att sudda ut märket med en ren trasa.

Att behandla en bläckfläck som har tid att torka är lite svårare, men inte omöjlig. Användning av förbehandling som Vanish Gold Oxi Action Gel kommer att göra underverk på både färska och torkade bläckfläckar.

Att undvika värme är lika viktigt. Värme kan sätta bläckfläckar, så lägg inte plagget i torktumlaren om inte fläcken är helt borta. Det är nog bäst att luft torka plagget för att vara på den säkra sidan.

Hur tar man bort fläckar från bläck som är vattenbaserad?

De flesta vanliga bläckpennorna och barnens färgpennor använder vattenbaserade bläck. Inte alla bläckfläckar är lika, men lyckligtvis är vattenbaserad bläck lätt att ta bort från kläder om du vet hur.

  • För färska bläckfläckar som inte hunnit torka, börja med att dutta området försiktigt med en ren trasa. Använd en tryckanderörelse för att förhindra att fläcken sprider sig och upprepa på båda sidor av plagget tills du inte kan få ut mer bläck.
  • Fukta fläcken med vatten och förbehandla med Vanish Gold Oxi Action Gel och tvätta som vanligt. Kom ihåg att inte lägga på plagget i torken om fläcken inte är helt borta!

 

Hur man får bort fläckar från bläck som är oljebaserad och permanent?

Oljebaserade bläckfläckar är svårare att behandla än vattenbaserade. Permanenta markörer är vanligtvis oljebaserade och du behöver nog lite mer än vatten och ett traditionellt rengöringsmedel för att bli av med dessa fläckar helt.

  • Återigen, om fläcken är färsk, suga upp så mycket överskott av bläck som möjligt med en ren trasa. Lägg en gammal handduk under det färgade området för att undvika att få permanent bläck någon annanstans.
  • Fukta fläcken med vatten, mät upp 60 ml Vanish Gold Oxi Action Gel och applicera det direkt på märket enligt instruktionerna ovan.
  • När du tvättar dina kläder rekommenderar vi att du lägger 60 - 120 ml Vanish Gold Oxi Action Gel i tvätten för att eliminera eventuella rester kvar i maskinen och på klädesplagget.
  • Kontrollera att fläcken är helt borta före torkning och om nödvändigt upprepa processen igen.

 

Vanish börjar direkt att jobba på din fläck så att du kan spendera mindre tid oroa dig för hur man tar bort bläck och mer tid på att hålla locken stängda på dina pennor!