Tomatsås på kläder – på kulörtvätt

Så här tar du bort fläcken

För VITTVÄTT: använd Vanish Gold For Whites Pulver för ett extra bländande resultat. För KULÖRTVÄTT: använd Vanish Gold Oxi Action pulver.

Tomatsås på kläder – för kulörtvätt

Pink

Vanish Pink Oxi Action Powder 470g

Vanish presenterar en revolution inom fläckborttagning. Vanish förstärkta sammansättning är den bästa någonsin och är så kraftfull att den tar bort fläckar på bara 30 sekunder!

Vanish Gold Oxi Action Pulver

Blötläggning

Steg 1:

Lös upp 1/2 skopa Vanish Gold Oxi Action pulver i 4 liter varmt vatten (max 40 °C).

Steg 2:

Låt plagget ligga i blöt max 1 timme för kulörtvätt och upp till 6 timmar för vittvätt.

Steg 3:

Tvätta som vanligt med tvättmedel plus 1/2 skopa Vanish Oxi Action pulver.

Viktigt:

Följ alltid användningsinstruktionerna på Vanish-förpackningen noggrant. Använd inte på ylle, silke eller läder. Använd inte på behandlade ytor, till exempel trä eller metall.

Hittade du ingen lösning?

Våra experttips

Här är vårt bästa tips för att få bort tomatsåsfläckar: Skölj omedelbart med kallt vatten för att förhindra att fläcken torkar in och blir betydligt svårare att få bort.

Använd en ren, fuktad pappershandduk eller trasa och badda tomatsåsfläcken för att få bort så mycket som möjligt av den. Skölj fläcken med kallt vatten om du kan.

När du har köpt Vanish kan du sedan följa instruktionerna här ovan för att få bort fläcken helt.

Relaterade artiklar

Tomatsåsfläckar är förmodligen lika vanligt som tomatsås i svenska hem. Spaghetti och köttfärssås plus en vit tröja = en lika klassisk som katastrofal kombination! Tack och lov kan du använda Vanish Gold Oxi Action pulver för att få bort fläcken snabbt och enkelt. Tröjan blir som ny igen, så ingen panik.