Svettfläckar på kläder – på kulörtvätt

Hur man tar bort svettfläckar från färgade kläder

Är du osäker på hur du tar bort svettfläckar från dina färgade kläder? Det är viktigt för kroppen att svettas för att på så sätt reglera vår inre temperatur, men samtidigt är det en sanning att det lämnar irriterande svettfläckar på våra kläder.

Fläckarna från armsvett uppstår när anti-perspiranta ingredienser blandas med de naturliga salterna i svett. Många deodoranter innehåller aluminiumföreningar för att minska fuktigheten. Denna aluminium ligger bakom fläckuppbyggnaden och gulfärgningen av tyger.

Om du har problem med att ta bort envisa svettfläckar, prova Vanish Gold Oxi Action Gel. Det kan användas på olika sätt, beroende på fläckens envishet. Se nedan steg för steg om hur man förbehandlar, blötlägger eller använder i tvättmaskinen.

 

Svettflackar pa klader – for kulortvatt

Vanish Gold Oxi Action Gel

Förbehandling

Steg 1:

Häll upp 60 ml gel och applicera direkt på fläcken med hjälp av gelplattan

Steg 2:

Skrubba försiktigt in gelen med undersidan av locket

Steg 3:

Låt verka på fläcken i maximalt 10 minuter

Steg 4:

Häll 60 ml gel eller för tuffare fläckar, 120 ml gel i doseringsbehållaren

Steg 5:

Placera doseringsbehållaren i tvättmaskinen med tvätten eller häll Vanish Gold Oxi Action Gel direkt i behållaren tillsammans med ditt tvättmedel

Steg 6:

Tvätta som vanligt

Löste detta din fläck?

Andra lösningar för att ta hand om din fläck.

Tips för borttagning av svettfläck

Om du inte har en Vanish fläckborttagnings produkt till hands, oroa dig inte, det här är några åtgärder som hjälper dig att hantera under tiden. För att ta itu med svettfläckar, förbehandla kläder med en av dessa gör det själv tips som anges nedan:

Badda försiktigt fläcken på dina kläder med en blandning av citronsaft och vatten

Häll lite ättika direkt på fläcken och gnid det försiktigt innan det tvättas

Blanda två krossade aspirin med vatten för att skapa en lösning. Blötlägg problemområdet och skölj bort efter 30 minuter

Lös upp salt i varmt vatten och dutta lösningen försiktigt på fläcken tills fläcken försvinner

Blanda bakpulver med varmt vatten för att göra en pasta och gnid sedan in i fläckområdet. Var noga med att blandningen torkar före du tvättar plagget.

Kör ditt fläckdrabbade plagg under kallt vatten och massera försiktigt det drabbade området. Undvik hett vatten eftersom detta kan få fläcken att sätta sig ännu mer i plagget.

Följ tvättanvisningen på dina kläder och prova alltid ett litet område av tyg först. Tvätta som vanligt efter behandling.

Hittade du ingen lösning?

Tips

Så fort du kommer hem, förbehandla eller blöt föremålet enligt stegen ovan. Följ detta genom att placera föremålet i tvättmaskinen med lite Vanish Oxi Action Gel. Fläckar blir hårdare för att avlägsna när de fått tid att sätta sig i plagget, så ju tidigare du tvättar desto bättre.

Om du kämpar för att ta bort svettfläckar på vita kläder, prova Vanish Gold för Whites Oxi Action Gel för en vitare boost.

Tips för att förhindra svettfläckar

Om du märker att svettfläckar blir mer vanligt än ovanligt, kan du börjaha på dig kläder av naturfibrer som bomull och linne. De är svalare och kommer inte att irritera eller klamra sig i huden lika mycket som konstgjorda tyger.

Vänta gärna cirka 30 sekunder med att sätta på din skjorta efter att du har applicerat deodorant; Detta kommer att ge din deodorantid att torka och bör minska risken för att en fläck uppträder.

Ett annat alternativ är att bära en undertröja - detta kommer att absorbera rester och hålla din vanliga tröja ren och torr.

Relaterade artiklar

Svettfläckar... Ju hårdare du jobbar, desto fler (eller större) blir de! Det kan ofta vara svårt att avgöra om en svettfläck verkligen beror på att du svettas eller om den uppstår på grund av din deodorant. Vanish Oxi Action fungerar bra på båda typerna av fläckar, så du kan sluta oroa dig för fula, bestående svettfläckar på kläderna.