Smink på kläder – på vittvätt

Så här tar du bort fläcken

För VITTVÄTT: använd Vanish Gold For Whites Pulver för ett extra bländande resultat 

Smink pa klader – for vittvatt

Van Narnia SE

Vanish Crystal White Multi Power Powder 470g

Vanish Gold For Whites Pulver 

Blötläggning

Steg 1:

Lös upp 1/2 skopa Vanish Gold Oxi Action pulver i 4 liter varmt vatten (max 40 °C).

Steg 2:

Låt plagget ligga i blöt max 1 timme för kulörtvätt och upp till 6 timmar för vittvätt.

Steg 3:

Tvätta som vanligt med tvättmedel plus 1/2 skopa Vanish Oxi Action pulver.

Hittade du ingen lösning?

Våra experttips

Även om du tar bort en sminkfläck kan en svag fettfläck bli kvar om du inte använder något tvättmedel. Kontrollera detta innan du torkar det fläckade plagget, annars kan den här fläcken bli mycket svår att få bort.

Torra sminkfläckar av till exempel ögonskugga eller rouge kan du få bort genom att försiktigt borsta plagget. Var försiktig så att du inte gör fläcken större.

Skölj med rent vatten och badda sedan fläcken med en ren, blöt trasa så att så mycket som möjligt av den löses upp och försvinner. När du kommer hem lägger du plagget i tvättmaskinen tillsammans med 60 ml Vanish Oxi Action gel.

Smink orsakar ofta fläckar eftersom det innehåller en mängd olika pigment i alla möjliga färger (rosa, brons o.s.v). Vanligtvis är det de feta sminkfläckarna som är svårast att få bort.

Relaterade artiklar

Har du någonsin använt smink? Då har du förmodligen också behövt hantera sminkfläckar. Det finns två huvudtyper av sminkfläckar: torra fläckar av till exempel puder, och feta fläckar av till exempel foundation. Om du har Vanish Oxi Action pulver i städskåpet kan du vara lugn. Att få bort sminkfläckar blir då en betydligt enklare match.