Mascara på kläder – på kulörtvätt

Så här tar du bort fläcken

För VITA KLÄDER: använd Vanish Oxi Action Crystal White gel för ett extra bländande resultat. För KULÖRTVÄTT: använd Vanish Oxi Action gel.

Mascara pa klader – for kulortvatt

Vanish Oxi Action Gel

Blötläggning

Steg 1:

Blanda 33 ml Vanish Oxi Action gel i 4 liter varmt vatten (max 40 °C).

Steg 2:

Låt plagget ligga i blöt max 1 timme för kulörtvätt och upp till 6 timmar för vittvätt.

Steg 3:

Placera doseringskoppen med 33 ml gel i tvättmaskinen och tvätta som vanligt med tvättmedel.

Viktigt:

Följ alltid användningsinstruktionerna på Vanish-förpackningen noggrant. Använd inte på ylle, silke eller läder. Använd inte på behandlade ytor, till exempel trä eller metall.

Hittade du ingen lösning?

Våra experttips

Om mascarafläcken inte tas bort direkt kan en svag fläck bli kvar även efter fläckborttagning. Detta gäller såväl vattenfasta som vattenlösliga mascaror. De flesta mascaror är mörka vilket gör att fläckarna syns väl, och ju längre du väntar med att behandla fläcken, desto svårare blir den att få bort.

Skrapa bort så mycket mascara som möjligt med en slö kniv eller liknande.

Fukta en trasa med lite kallt vatten och badda försiktigt på fläcken.

När du kommer hem lägger du plagget i tvättmaskinen tillsammans med 60 ml Vanish Oxi Action gel.

Mascaror kan ge väldigt svåra fläckar eftersom de ofta är både mörka och har hög fetthalt. Feta ämnen får snabbt fäste i tyger så att fläckarna blir extra svåra att få bort.

Relaterade artiklar

Mascara finns i de flesta handväskor och sminkbord över hela landet. Det kan framhäva och försköna vilka ögonfransar som helst, men mascarafläckar på kläderna är betydligt mindre attraktivt. Mascarafläckar kan vara oerhört svårt att få bort eftersom de ofta är både mörka och feta, men med Vanish Oxi Action blir det betydligt lättare. Följ instruktionerna nedan för bästa resultat.