Kaffe på kläder – på vittvätt

Så här tar du bort fläcken

Hur man får bort kaffefläckar från vit tvätt

Att behöva handskas med svåra kaffefläckar kan verkligen vara irriterande, men lösningen är mycket enklare än du tror. Ju fortare du löser upp fläcken, desto bättre. En kaffefläck som torkat kräver mer arbete vid upplösning. Här kan du läsa mer om hur du får bort envisa kaffefläckar från vita kläder.

För VITA KLÄDER: använd Vanish Gold For Whites Pulver  för ett ännu vitare resultat 

Kaffe pa klader – for vittvatt

Van Narnia SE

Vanish Crystal White Multi Power Powder 470g

Vanish Gold For Whites Pulver 


Anvisningar:

Steg 1:

Ta en skopa av Vanish Gold for Whites Oxi Action Pulver.

Steg 2:

Häll det direkt i tvättmaskinen tillsammans med tvätten eller i behållaren med tvättmedlet.

Steg 3:

Tvätta som vanligt.

Viktigt:

Följ alltid anvisningarna på Vanish-förpackningen. Använd inte Vanish på ylle, silke eller läder. Använd inte på behandlade ytor (som trä, metall etc).

Hur får man bort färska fläckar från vit tvätt?

1 Försök att få bort fläcken så fort som möjligt med kallt vatten. Spola fläcken tills vattnet som rinner igenom är klart. Detta kan ta cirka 10-15 minuter.

2 Om fläcken fortfarande är kvar, blanda ¼ skopa Vanish med ¼ skopa varmt vatten och gnugga försiktigt in blandningen med hjälp av baksidan på plastskopan. Låt vila i 5-10 minuter och tvätta därefter som vanligt (se ovan).

3 Om du inte har Vanish Gold Oxi Action till hands kan du lägga på lite diskmedel på fläcken och låta vila 3-5 minuter innan vanlig tvättning.

Alla tvättråd ovan kan även appliceras på mattor, sängkläder och handdukar.

Hittade du ingen lösning?

Hur får man bort envisa kaffefläckar från vit tvätt?

För färska fläckar kan det ibland bara behövas lite kallt vatten för att få bort fläcken. En intorkad kaffefläck dock är nödvändigt att blötlägga och det är mycket svårare att få bort denna typ av fläck än en nybliven fläck. Vanish Gold for Whites Oxi Action Pulver är till för att lösa denna typ av problem.

 1 Förbehandla fläcken enligt anvisning ovan.

 2 Innan vanlig tvätt, applicera Vanish Gold for Whites Oxi Action Pulver på fläcken och låt dra i upp till 5 minuter.

Om fläcken kvarstår, undvik att stryka eller torka skjortan i torkskåp. Annars kan fläcken bli kvar på plagget permanent. Du kan hålla upp tyget mot ljuset för att försäkra dig om att inga fläckrester syns. Om det gör det, repetera stegen ovan.

Att undvika kaffet på morgonen är ingen lätt match om du behöver din dagliga koffeinkick. Med våra tvättråd ovan är lösningen nära om incidenten plötsligt inträffar. Läs allt om kaffesorter och om hur de skapar olika fläckvarianter på dina kläder.

 

Hur man får bort kaffefläckar från kläderna

En plötslig olyckshändelse på kontoret? Följ denna guide och ta reda på de bästa sätten att försäkra dig om hur du får bort kaffefläckar så enkelt och snabbt som möjligt. Bästa tipset: låt inte fläcken torka in. Blöt ner den i vatten tills du kommer hem. Använd: Vanish Gold for Whites Oxi Action Pulver. Förbehandla fläcken först.

Steg 1: Fyll ¼ skopa med Vanish Gold Oxi Action Pulver och tillsätt ¼ skopa varmt vatten (max 40°C). Blanda väl och applicera på fläcken.

Steg 2: Gnugga in blandningen med baksidan av Vanishskopan som är ett specialdesignat verktyg för att gnugga in Vanish I alla typer av fläckar.

Steg 3: Låt detta vila I max 10 minuter. Du kommer att se hur fläcken redan är på väg att lösas upp.

Steg 4: Därefter lägger du I kläderna I tvättmaskinen. Ta en skopa av Vanish Gold Oxi Action Pulver och häll i det tillsammans med tvättmedlet.

Steg 5: Tvätta sedan som vanligt. Vanish kommer effektivt att ta bort fläcken.

Nu är du hel och ren för ännu en fläckfri dag på jobbet!

Relaterade artiklar

Bråttom till jobbet, en take-away-kaffe i handen medan du rusar mot bussen, och vips har du spillt ned skjortan ... Inget bra intryck att ge på morgonmötet! Men med Vanish Gold kan du få bort fläcken redan till nästa morgon.