Choklad på kläder – på vittvätt

Så här tar du bort fläcken

För VITTVÄTT: använd Vanish Gold For Whites Pulver för ett extra bländande resultat 

Choklad pa klader – for vittvatt

Van Narnia SE

Vanish Crystal White Multi Power Powder 470g

Vanish Gold For Whites Pulver 

Blötläggning

Steg 1:

Lös upp 1/2 skopa Vanish Gold Oxi Action pulver i 4 liter varmt vatten (max 40 °C).

Steg 2:

Låt plagget ligga i blöt max 1 timme för kulörtvätt och upp till 6 timmar för vittvätt.

Steg 3:

Tvätta som vanligt med tvättmedel plus 1/2 skopa Vanish Gold Oxi Action pulver.

Viktigt:

Följ alltid användningsinstruktionerna på Vanish-förpackningen noggrant. Använd inte på ylle, silke eller läder. Använd inte på behandlade ytor, till exempel trä eller metall.

Hittade du ingen lösning?

Våra experttips

Även om du tar bort en chokladfläck kan en svag fettfläck bli kvar om du inte använder något tvättmedel. Kontrollera detta innan du torkar det fläckade plagget, annars kan den här fläcken bli mycket svår att få bort.

Skrapa bort så mycket choklad som möjligt med en kniv eller en sked och var försiktig så att du inte gör fläcken större.

Gnugga försiktigt in lite tvål eller tvättmedel i det fuktade området med fläcken och badda med en fuktig trasa för att lösa upp fläcken.

Skölj med rent vatten och badda sedan fläcken med en ren, blöt trasa så att så mycket som möjligt av den löses upp och försvinner.

Relaterade artiklar

Chokladfläckar...finns det en enda människa i Sverige som aldrig har behövt handskas med såna? Chokladfläckar är en av de allra vanligaste typerna av fläckar som kan hamna på kläder. Vanish älskar choklad precis lika mycket som alla andra - men vi hatar chokladfläckar! Om du har Vanish Oxi Action i städskåpet kan du vara lugn. Att få bort chokladfläckar blir då en betydligt enklare match. Följ instruktionerna nedan för bästa resultat.