Så håller du dina vita kläder vita

Det kan vara smärtsamt att tvingas inse att ett vitt favoritplagg helt enkelt inte går att använda längre: nästan som att förlora en kär vän. Ibland kanske det mest är av sentimentala skäl (min brudklänning! farmor stickade den tröjan till mig!), men oavsett orsak behöver du aldrig bli sådär sorgsen igen. Den främsta skurken bakom gamla favoriters hädanfärd är fläckar, eller att den vita färgen inte är så vit längre. Med Vanish blir det lättare att hålla dina vita kläder i toppform längre, utan fläckar.

 

Vita plagg


Med tiden tappar vita kläder ofta sin lyster. Den vita färgen blir allt solkigare och kanske nästan gråaktig. Det här är en naturlig följd av flitig användning och tvätt, men det är inte helt oundvikligt. Det finns några enkla knep som du kan använda för att hålla dina vita kläder bländande lite längre.

Om du tvättar plaggen i tvättmaskin bör du rengöra maskinen regelbundet. Med tiden kan avlagringar samlas i tvättrumman, och de kan göra din vittvätt mindre vit. Om din tvättmaskin inte är ren är det inte så konstigt om dina kläder inte blir rena heller. Rekommendationen är att du rengör maskinen ordentligt var tredje månad. Slutligen bör du alltid tvätta dina vita kläder med tvättmedel och en skopa Vanish Crystal White efter att du använt dem, även om de ser rena ut. Hudavlagringar kan ansamlas i plagget med tiden vilket gör det vita tyget allt solkigare, även om du tvättar det regelbundet.

Om du har vita kläder som redan har drabbats av detta: det finns hopp även för dem! Vita kläder som tappat sin lyster kan blötläggas i vatten och Vanish Crystal White i upp till sex timmar. Därefter ska du se till att alltid tvätta vita plagg separat och tillsätta en 1/2 skopa Vanish Crystal White vid varje tvätt, så de håller sig vita.

För att få bort fläckar ska du börja med att förbehandla med en blandning av Vanish och lite varmt vatten. Därefter ska du se till att alltid tvätta vita plagg separat och tillsätta en 1/2 skopa Vanish Crystal White vid varje tvätt, så de håller sig vita.

Kontrollera alltid vilket material som eventuella kvarvarande fläckar sitter på och läs våra guider om särskilt svåra fläckar och hur du får bort dem. Så: gå ut och blända världen med dina vackra vita kläder!