Ta bort rödvinsfläckar

Vi har alla upplevt spill från ett glas rödvin på kläder eller matta. Rödvinsspill kan förstöra en fest eller skapa en pinsam stämning vid en nätverkstillställning. Vi tycker inte rödvinsfläckar borde ställa till problem; med Vanish Oxi Action kan du lätt få bort dem.

HUR MAN TAR BORT RÖDVINSFLÄCKAR

För borttagning av av de knepiga rödvinsfläckarna rekommenderar vi Vanish Oxi Action Pulver:

Lösning 1 Lösning 1
Vanish Oxi Action - Mot fläckar på kläder Vanish Oxi Action Pulver

Blötläggning: Lös upp 1/2 skopa Vanish Oxi Action Pulver i 4 liter varmt vatten (max. 40°). Färger: blötlägg i max. 1 timme. Vittvätt: blötlägg i max. 6 timmar. Efter blöttläggning, tvätta som vanligt. Lägg till 1/2 skopa i tvätten för bästa resultat.

 

Klicka nedan för fler tips:

expand
Ta bort vinsfläckar: Tips

Vårt bästa råd för borttagning av rödvinsfläckar är att inte låta fläcken torka in. Rödvinsfläckar blir svårare att få bort om de inte åtgärdas omgående. Vi råder dig även att inte låta fläcken torka innan du har fått bort så mycket som möjligt. 

expand
Borttagning av rödvinsfläckar: Bra råd

Vi kan också ge dig bra råd om fläckborttagning även om du inte har Vanish till hands, så du behöver inte oroa dig. Vanish är också effektivt mot intorkade fläckar. 

  • Strö salt på fläcken så snabbt som möjligt för att suga upp rödvinet. Dutta med en torr trasa. Var försiktig så du inte sprider fläcken.
  • Kom ihåg att dutta inåt så du inte sprider fläcken. Försök inte gnugga bort fläcken med trasa, det smetar endast ut fläcken och gör den större.
  • Dutta det berörda området igen med en fuktig trasa. Upprepa steg 2 om så behövs. 

Fler bra råd om fläckborttagning

Vanish hjälper dig med att ta bort fläckar på mattor och även framgångsrik borttagning av fläckar från te och kaffe.

expand
Vad orsakar rödvinsfläckar?

Pigmentet i vin: Anthocyanin sitter i skalet på vindruvan. Dessa anthocyaniner orsakar rödvinsfläcken eftersom de lätt fäster sig i textilernas fibrer. Vanish Oxi Action Oxi Action Pulver har utformats speciellt för att ta bort denna typ av fläckar.