Rödvin på kläder – på vittvätt

Så här tar du bort fläcken

För VITTVÄTT: använd Vanish Gold For Whites Pulver för ett extra bländande resultat 

Rodvin pa klader – for vittvatt

Vanish Gold For Whites Pulver

Vanish Gold for Whites Pulver 470 g

Det bästa för din vittvätt, vår nya sammansättning gör dina vita plagg tre nyanser vitare och är så kraftfull att den tar bort vissa fläckar på bara 30 sekunder!

Vanish Gold For Whites Pulver 

Blötläggning

Steg 1:

Lös upp 1/2 skopa Vanish Gold Oxi Action pulver i 4 liter varmt vatten (max 40 °C).

Steg 2:

Låt plagget ligga i blöt max 1 timme för kulörtvätt och upp till 6 timmar för vittvätt.

Steg 3:

Tvätta som vanligt med tvättmedel plus 1/2 skopa Vanish Oxi Action pulver.

Viktigt:

Följ alltid användningsinstruktionerna på Vanish-förpackningen noggrant. Använd inte på ylle, silke eller läder. Använd inte på behandlade ytor, till exempel trä eller metall.

Hittade du ingen lösning?

Våra experttips

Vårt bästa tips om rödvinsfläckar är: låt dem inte torka in. Rödvin blir svårare att få bort om du inte tar hand om fläcken direkt. Du bör inte låta det fläckade plagget eller mattan torka innan du har tagit bort fläcken så att du är nöjd med resultatet.

Salta på fläcken så fort som möjligt för att suga upp vinet. Badda försiktigt med en torr trasa, men var försiktig så att du inte gör fläcken större.

Försök badda inåt mot fläckens mitt och undvik att gnugga på fläcken med trasan.

Badda sedan området med rödvinsfläcken igen med en ny pappershandduk som fuktats med vatten. Upprepa steg 2 om det behövs

Vad orsakar rödvinsfläckar?

Pigmentet i vin är en så kallad antocyanin som kommer från vindruvans skal. Antocyaniner är boven bakom rödvinsfläckar eftersom de lätt får fäste vid alla typer av fibrer. Vanish Oxi Action pulver har en sammansättning som är inriktad på att få antocyaninerna att lossna.

Relaterade artiklar

Förr eller senare ställs nästan alla inför något av det värsta i fläckväg: rött vin på ett klädesplagg eller en matta. Rödvinsfläckar kan orsaka mycket besvär och pinsamheter på middagsbjudningar och mingel. I dag behöver rödvinsfläckar dock inte vara lika med katastrof. Med Vanish Oxi Action kan du känna dig trygg i vetskapen om att det är lätt att få bort fläckarna.